About the speaker

Luna aceasta CreativeMornings Bucharest devine itinerant. Vineri 29 martie, începând cu ora 8:30 dimineața, ne întâlnim la Mindspace cu arhitectul si vizionarul Teodor Frolu să dezbatem tema #WATER.

Teodor Frolu este greu de definit în doar câteva cuvinte. Domnul Frolu este arhitect de profesie, dar in fapte este un om care influențează de ani de zile viața Bucureștiului împins printre altele de pasiunea lui pentru “apă”.

Ca membru fondator al asociației “Ivan Patzaichin - Mila 23” a lansat o serie de initiative originale printre care și Rowmania - prima mișcare de descoperire și promovare a traseelor pentru barca cu vâsle pe apele din România, deschisă pentru iubitorii apei și ai mișcării în aer liber, pentru căutătorii de aventură și pentru cei care iubesc natura.

Anul trecut a lansat “Flota România Centenar” - o campanie care promovează România în orașe europene. << Ne propunem să adunăm șase bărci diferite pe care le vom produce cu maragonzii - muncitori specializați în lemnăria de bărci din Delta Dunării>>. Până acum, flota a navigat la Londra, pe Tamisa, ambarcațiunile și au fost expuse la închiderea “Zilelor Bucureștiului”.

Arhitectul a colaborat cu primăria capitalei la elaborarea planului integrat de dezvoltare urbană a Bucureștiului, dar și la alte proiecte legate de viața orașului, cum ar fi bărcile de pe Dâmbovița. Întrebat de ce este nevoie astăzi pentru ca Bucureștiul să se dezvolte, Frolu a răspuns că una dintre modalități ar fi existența câtorva proiecte nu foarte mari, care să-i facă pe bucureșteni să se reconecteze la oraș. << E dramatic, după părerea mea, faptul că bucureștenii și-au pierdut relația emoțională cu orașul >>.

Împreună cu DC Communication, firma pe care o conduce, și cu Headvertaising, a fondat proiectului de regenerare urbană The Ark, Teodor Frolu este un râu de inspirație pentru oraș și despre toate acestea ne va povesti vineri la Mindspace.

Favorite quotes from this talk

No quotes yet. Sign in to tag a quote!

*Crickets* Sign in to add a comment.