Stanislav Trifonov - Nasimo

June 21, 8:30am - 10:00am EEST. Hosted at Generator

part of a series on Wonder


Additional details

„Смятам, че когато човек спре да търси, спира и развитието му. Този път няма край. Търсенето не е дестинация, която стигаме и спираме. Това е движещата сила на всичко в света“, казва Станислав Трифонов, по-разпознаваем като Nasimo.

Поканихме Nasimo по темата Удивление, за да ни разходи из паралелните светове на своето търсене в неговото улично изкуство, което започва като бунт и за 25 години се превръща в графити изкуство с богати духовни послания и много красота.

Nasimo е признат за един от пионерите на източноевропейската стрийт арт култура. Започва да се занимава с изкуство в началото на 90-те години, когато и създава Los Bastardos Crew - сред първите и най-активни колективи за стрийт арт на Балканите.

През 2000 година, той започва ново движение в графити културата, наречено #FineGraffArt, което смее да комбинира традиционно изящно изкуство с по-суровия стил на графити. Този отличителен стил го прави един от най-популярните художници-стенописци от региона.

25 години по-късно, негови стенописи красят страни като България, Великобритания, Германия, Австрия, Италия, Белгия, Канада, Полша, Румъния, Сърбия, Турция, Индия, Китай, като понякога се разпростират върху фасадите на многоетажни сгради.

През месец май тази година, Nasimo представи своята 6-та самостоятелна изложба “Life is a Study’’, на която направи и премиера на своята трета книга-албум “25 Years of Nasimo: Sketchbook’’(Скицникът на Насимо), като събитието постигна рекорден интерес за изложбено събитие на български автор.

Решихме, че ще ни е много интересно да поговорим с Nasimo на живо и го поканихме на юнската ни закуска. Заповядайте на 21-ви юни в Генератор за да научите повече за източника на творческото му удивление и неспирното задаване на въпроси, които ни отвеждат в чудни светове.