About the speaker

Гостът ни този месец твърди, че няма нещо, което би се отказал да направи само поради липса на кураж. А ние напълно му вярваме.

Дими Деянски е един от основните виновници за раздвижването на standup комедията в България. Самият той се впечатлява от жанра още като малък, докато живее в Канада. След като се връща в България преди 10 години, установява, че българският песимизъм се смесва отлично с тънкия сарказъм на западния свят. Така и започва да се замисля да се качи на сцена, разчитайки на усета си за комедиен тайминг и интелигентно чувство за хумор. Като човек, който почти всяка седмица се изправя пред разнородна публика не къде е да е, а в барове от центъра на София до Овча Купел, Дими смело заявява, че най-много кураж се иска да се изправиш пред самия себе си и да постигнеш себепознаване.

Освен с авторските си комедийни сетове в София, а отскоро и в други български градове, Дими е познат и като съосновател на Inside Joke - https://www.facebook.com/insidejokestandup/ - общност от stand-up комици, чиято цел е да продължават да развиват сцената не само с участия, но и с отворени (open mic) вечери, в които всеки може да се запише за участие и да пробва комедийните си умения пред публика - стига да има кураж.

Favorite quotes from this talk See all

*Crickets* Sign in to add a comment.