About the speaker

Гостът ни този месец, Владимир Тодоров, е световно известен аниматор, илюстратор, писател и един от най-уважаваните майстори на специални ефекти в Холивуд.

Талантът му създава изключителни фантастични създания във филми като “Хари Потър” (той е автор на Волдемор), красивите и неземни типажи в “Алиса в страната на чудесата” на Тим Бъртън, забавните герои в “Космически забивки” и още много.

Издал е три собствени илюстрирани романа – “The Moon Rock”, “Oliver’s Tantrums” и “Archipelago NY”.

Неговият късометражен анимационен филм FLUTTER, дистопия и приказка за полета на сърцето, е отличен с няколко награди и номинации на престижни фестивали.

Кариерата на Владимир обхваща над 25 години опит в сферата на филмовото изкуство. Пътят му минава през анимация във ВИТИЗ, следва работа в Amblimation Studio на Стивън Спилбърг в Лондон, където участва в създаването на филмите “Американска приказка” 2, We’re Back, Balto. През 1997 г. се присъединява към Warner Brothers и работи върху анимацията “Битката за Камелот”. През 1998 г. е поканен и става част от творческия екип на Sony Pictures Imageworks в Лос Анджелис, където е част от екипите, създали филми като “Стюарт Литъл”, “Хари Потър и философският камък”, а също и спечелилия Оскар за късометражен анимационен филм “The Chubb Chubbs”. Следват няколко години, в които работи с известния режисьор Робърт Земекис като супервайзър за дизайна на героите във филма “Полярен експрес“, а също така и във филмите "Беоулф“ с Анджелина Джоли и Антъни Хопкинс, "Майло на Марс“ и "Коледна песен“. В момента Владимир продължава да създава невероятни светове на свободна практика.

Темата на юлското ни издание е НАМЕРЕНИЕ и ще предизвика Владимир да погледне на намерението във всички етапи и процеси на своята работа.

Favorite quotes from this talk

No quotes yet. Sign in to tag a quote!

*Crickets* Sign in to add a comment.