Roxana Gamart speaks of the chaotic mind and creativity

About the speaker

In septembrie 2018 te așteptăm la o dimineață creativă alături de o iubitoare a artei, a haosului care o face posibilă și a creativității care ordonează, într-un final neașteptat, lucrurile. 

În mitologie, haosul este starea primordială din care apare actul creației, cosmosul potențial, ordinea care încă n-a apucat să se instaureze. Banda lui Möbius are două fețe care se continuă una din alta, transformându-se într-o singură suprafață. Unii văd în asta un paradox, pentru alții reprezintă semnul infinitului.

Roxana Gamarț, co-fondatoare a galeriei de artă contemporană MOBIUS, ne va vorbi la CreativeMornings despre haos și creativitate, despre contextul haotic în care se dezvoltă și afirmă artele vizuale în București.

Artiștii ei preferați? Rafael pentru frumusețe, Leonardo pentru mister, Van Gogh pentru sinceritate, Andy Warhol pentru curaj și, evident, artiștii expuși de Mobius: AES+F, Crocodile Power, Andrei Gamarț, Anna Khodorkovskaya, Bianca Mann, Anders Krisár, Lea Rasovszky, Marc Verlan, Claudia Brăileanu, Roman Tolici. “Ei sunt o parte dintre cei care scriu acum istoria în artă”, afirmă ea cu hotărâre.

Favorite quotes from this talk

No quotes yet. Sign in to tag a quote!

*Crickets* Sign in to add a comment.