About the speaker

Aко има симетрия в природата, тогава трябва да има и някаква симетрия в начина, по който водим живота си.

Три талантливи сестри тръгват последователно по един и същи път - Гиргина, Вера и Пламена. И трите са оперни певици, и трите завършват Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров” със специалност класическо пеене, и трите се изявяват успешно на българските и международни оперни сцени.

Една необикновенна история от света на музиката, преплетена с емоциите на едно общо детство и споделен живот на сцена, в който няма конкуренция, а взаимна мотивация, вдъхновение и любов - сестринска, но и към музикалното изкуството.

Най-малката Пламена мнозина познават като червенокосото момиче зад пулта, известно в клубните среди като Paci Pac Pac. Изненадата идва, когато узнаят, че паралелно се изявява на сцената на Държавната опера в Стара Загора, на Софийската опера, ДМТ „Стефан Македонски”, както и на сцената на Русенската опера. Участва в редица майсторски класове, печели награди на международни и български певчески конкурси. Пламена получава главна роля в модерната импровизационна опера „Опервил” на Иво Димчев със спектакли в София, Амстердам, Ротердам, Франкфурт, Брюксел, Берлин, Виена и Париж.

Favorite quotes from this talk

No quotes yet. Sign in to tag a quote!

*Crickets* Sign in to add a comment.