Andrej Pompe

Hosted at Centralna postaja

part of a series on Love


About the speaker

V julijskem kreativnem jutru se srečamo z direktorjem mednarodne poslovne šole BrandBusinessSchool, soustanoviteljem in partnerjem agencije Formitas BBDO Pleon, predavateljem na Poslovni fakulteti Gea College in Centru višjih šol GEA College (Trženje ter Ustvarjalnost in inovativnost v podjetništvu), Visoki šoli za poslovne vede B2 (Upravljanje tržnih znamke in Kreativno oglaševanje) ter Visoki šoli za turizem in gostinstvo Bled (Podjetnost in inovativnost v turizmu).

Svojo profesionalno pot je začel kot tržni raziskovalec in vodja sejemske dejavnosti v elektronski industriji (Iskra), bil direktor projektov v oglaševanju (Studio Marketing) in marketinški direktor v računalniški multinacionalki (Hewlett-Packard za YU) - leta 1991 je skupaj s partnerjema ustanovil agencijo za tržne komunikacije Formitas BBDO, kjer je bil dobro desetletje kreativni direktor, v zadnjih letih pa se kot svetovalec ukvarja s strateškimi komunikacijskimi vprašanji s poudarkom na znamkah in znamčenju, inovativnosti v podjetništvu ter razvojem turizma in turističnih produktov. Več let je kot zunanji svetovalec soustvarjal znamko I FEEL SLOVENIA.

Nekateri ga poznamo tudi kot glasbenika, saj svojo ustvarjalnost izraža tudi na področju glasbe in je avtor vrste glasbenih projektov tako na področju oglaševanja kot tudi na področju pop in jazz glasbe. Njegov najbolj znan glasbeni izlet je prav gotovo skupina Panda, ki je na sceni že skoraj 30 let.

Local partners