About the speaker

Tema #WONDER ne invită la mirare, ne propune să vedem “sămânță mirabilă ce-nchide în sine supreme puteri”… și să surprindem în jurul nostru, în cele mai banale întâmplări, ‘magia realității’.

Un om care practică asta cu naturalețe este Anca Harasim, speaker-ul invitat în această vineri pe scena CreativeMornings.

Anca influențează mediul de afaceri din România de aproape două decenii ca Director Executiv al Camerei de Comerț Americane din România - AmCham. Pentru ea, investițiile nu sunt doar forme de finanțare, ele sunt și schimburi culturale: “În plus față de investițiile directe, companiile americane au contribuit la pregătirea și dezvoltarea unei generații de lideri și de viitori antreprenori,” afirmă Anca. Uimirea și curiozitatea, calități pe care le au copiii și care se pierd în viață adulta, sunt cheia aptitudinilor unui profesionist pentru care întâlnirea între două culturi este generatoare de minuni.

Anca Harasim a absolvit studii de regie înainte să studieze la prestigioasa universitate Harvard din SUA și a decis să regizeze teatrul vieții sale prin numeroasele proiecte pe care le inițiază, le încurajează și le promovează.

Anca consideră ‘creativitatea’ ca fiind una dintre calitățile principale ale românilor. Ea ne va povesti despre cum susține și dezvoltă propria sa creativitate și cum îi încurajează și pe alții să o cultive: “Calitățile și talentul românilor, în special când vine vorba de creativitate, au fost determinante în atragerea companiilor…”

Anca îmbrățișează complexitatea lumii cu o aptitudine neobișnuită pentru ‘wonderment’. Vinerea aceasta, ea ne va călăuzii în propriul său Wonderland, în care două culturi și doua preocupări atât de diverse ca dezvoltarea economică și cea spirituală se ciocnesc generator.

Favorite quotes from this talk

No quotes yet. Sign in to tag a quote!

*Crickets* Sign in to add a comment.