…without losing your soul.

About the speaker

Ana Bănică visează cai verzi pe pereți. Nu doar că-i visează — a sprijinit deja herghelii întregi de cabaline vesele să ia cu asalt zidurile României și nu numai. Arhitectă de interior, designer și ilustratoare bazată în București, ea e mâța-șefă la cai verzi pe pereti, atelier fondat în 2009 alături de o prietenă, unde poți găsi cele mai simpatice decorațiuni pentru interior: autocolante de perete, mic mobilier și alte obiecte de design.

Are obiceiul de a se pierde în reverii legate de idei incredibile sau aparent imposibile, printre care și aceea de a putea trăi din desen. Ceea ce, de altfel, a reușit în ultimii ani, colaborând cu unele dintre cele mai influente comunități culturale românești: Cărturești, Decât o Revistă, Designist.ro, Dizainăr, Urbanesc, A.R.C.E.N. și mulți alții.

Își găsește inspirația în mici momente de grație din banalul cotidian: savurarea cafelei, mersul pe bicicletă, mângâierea unei pisici, basmele, soarele & marea, hainele vintage & păpușile, jazz-ul și măslinii. Toate aceste lucruri delicate nu o fac însă mai puțin fermă atunci când ia poziție pentru apărarea Roșiei Montane de la distrugere sau pentru activismele creative în care se implică.

Până la întâlnirea matinală cu grațioasa invitată a lunii lui cuptor, care ne va vorbi pe 27 iulie despre intenția ei de a îmbina desenul spontan și personal cu o mică afacere și despre cum își găsește calea de mijloc în acest scop, iată ceva de răsfoit: http://fridayillustrated.com/illustration-running-shop-interview-freelance-illustrator-ana-banica

► http://caiverzipepereti.com/ ► https://www.behance.net/anatnbanicdcd0 ► http://www.colorhood.com/anabanana

Favorite quotes from this talk

No quotes yet. Sign in to tag a quote!

*Crickets* Sign in to add a comment.