About the speaker

Любопитството е движеща сила, както в личния, така и в професионалния път на Ванина. От момента, в който решава че иска да бъде актриса, през заминаването й за Ню Йорк, където черпи вдъхновение и от положителните страни и от трудностите, до момента, в който решава сама с помощ от приятели, да направи филма, в който иска да играе.

Ванина споделя, че най-голямата й мотивация и енергия идват именно от желанието й да учи непрекъснато и да разбере какво е да си някой друг, в друго време, място, ситуация. За себе си казва, че не може да си представи по-подходяща тема от Curiosity като мото на всичко, което прави.

Ванина Кондова завършва НАТФИЗ “Кр. Сарафов” в класа на проф. Димитрина Гюрова с награда за най-добра актриса, след което става първият актьор от България, специализирал създадената от Дейвид Мамет и Уилям Мейси Техника на Практичната Естетика в Ню Йорк. Получава правото да работи в САЩ със статут “изключителни възможности в сферата на изкуството и науката”. Сценарист и продуцент е на Lost & Found, NY - the web series - онлайн сериал за живота на актьорите в Ню Йорк, който печели награда за най-добър епизод на Евразия Филм Фестивал в Москва, полу-финалист е на Сине Фест в Лос Анджелис, получава номинация за най-добра женска роля на фестивала TMFF в Глазгоу, и е в официалната селекция на Сефалу в Палермо, Ларго Филм Фестивал в Швейцария и Рома Синема в Рим. В България, Ванина ежегодно провежда уъркшоп с актьорски техники от Ню Йорк, наречен “Кастингът и Градът”.

Favorite quotes from this talk

No quotes yet. Sign in to tag a quote!

*Crickets* Sign in to add a comment.