Restart: A szabványok utáni élet 

November 30, 8:30am - 10:00am CET. Hosted at A66

part of a series on Restart


About the speaker

Worki – The Future Workplace Experience

Kulcsár Zita, Worki alapító Employee Experience Designer | Human Adaptation Consultant | Global Talent Strategist |

Nemzetközi szervezetfejlesztési szakember és PhD kutató. Több mint 10 évet dolgozott nagyvállalati és ügynökségi oldalon olyan ügyfeleket támogatva globális piacon, mint a GE, Vodafone, Dell, Citigroup, General Motors, Ericsson és Msci Barra. Az elmúlt években üzletfejlesztési vezetőként támogatta az Aon Hewitt csapatát. Korábban tanácsadóként szervezetfejlesztési, toborzási és employer branding területeken segítette a GI Group nemzetközi cégcsoportot. Jelenleg a Worki – The Future Workplace Experience alapító partnereként munkavállalói élménytervezésben, sokszínű cégkultúra kialakításában és munkáltatói márkaépítésben segíti ügyfeleit. Startup mentorként, filozófusként, Szoft technológusként és PhD kutatóként arra keresi a választ, hogy hogyan lehet mind egyéni, mind szervezeti szinten egy gyorsuló világhoz alkalmazkodni.

Radnai-Tóth Judit, Worki alapító Employee Experience Designer | Employer Branding and Diversity Consultant |

Kommunikációs és HR szakértő a Worki – the future workplace experience alapító partnereként munkavállalói élménytervezésben, sokszínű cégkultúra kialakításában és munkáltatói márkaépítésben segíti ügyfeleit. Korábban a Prezi munkáltató márkastratégiájának kialakításáért, majd az Aon Hewitt Employer Branding szakterületének vezetéséért felelt. Tanácsadóként számos multinacionális nagyvállalattal, hazai és nemzetközi startuppal dolgozott együtt innovatív humán és employer branding stratégia kialakításában. Missziója, hogy tudatos tervezéssel készítse fel a vállalatokat a jövő humán kihívásaira. Speciális szakterületei az employer branding, a vállalati kultúraépítés, a munkavállalói élménytervezés és a network alapú toborzási megoldások.

site: https://www.worki.io

Local partners

Additional details

Vajon a jövőben a munka marad az a tevékenység, ami köré az életünket szervezzük, vagy elképzelhető, hogy egy nagyobb Restart felé tartunk, ahol mindez megfordul? Hogyan lehet egy olyan világra készülni, ahol a gyermeki kíváncsiság már nem csak a gyermekek kiváltsága, de üzleti elvárás? Ahol a kreativitás, a folyamatos tanulás és a drasztikus alkalmazkodóképesség felülír bármilyen diplomát, ahol a kalkulált üzleti célok helyett megengedett az őrültség, ahol egy problémán intellektuális kommandók dolgoznak majd, ahol a tudós, és a mérnök mellett egy filozófus és egy művész is megfér egy csapatban?