Pozsár Péter - Children of the Wood

September 7, 8:30am - 9:40am CEST. Hosted at A66

part of a series on Craft


About the speaker

Pozsár Péter építész, Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen szerezte diplomáját, ahol 2010 óta tanít és vezeti a Szociális Építészeti Kutató Labort. Intenzíven 2009 óta foglalkozik az építészet szociális, közösségi és társadalmi szerepvállalásának elsősorban hazai lehetőségeivel, feladataival. A Hello Wood program egyik alapítója, amely 2010 óta egy nemzetközi építészeket és designereket tömörítő, társadalmilag felelős témákat feldolgozó alkotótáborrá vált. Valamint építésztársával létrehozták Reflekt Studio Nonprofit Kft-t, ami szociális építészeti projektekkel foglalkozik. Az alkotótáborok és az egyetemen végzett kutatásai mind olyan megoldások irányába törekszenek, ahol az építészet, mint eszköz képes megoldani társadalmi konfliktusokat és problémákat.

Local partners

Additional details

Lassan 10 éve, hogy minden nyáron cseréljük a ruhatárat. Az ember lassan megtanulja milyen egy jó bakancs, hogy mit kell viselni ha tűz a nap vagy ha épp ömlik az eső, ha ellep a sár vagy ha folytogat az aratás közben mindent ellepő por.

Lassan 10 éve, hogy minden nyáron a megszokott eszközeinket, laptopokat és mobilokat egészen más természetű eszközökre, szerszámokra cseréljük. 

Lassan 10 éve, hogy a megszokott környezetünket, ahol rutinosan mozgunk és ahol minden és mindenki ismerős, ismeretlen helyszínek váltják fel, új szabályokkal, szokatlan és ijesztő kihívásokkal.

Lassan 10 éve, hogy minden nyáron újra  és újra neki látunk, hogy valóra váltsunk néhány építészeti gondolatot, és hogy felépítsünk egy újabb közösséget.

És lassan 10 éve, hogy azon gondolkodunk, milyen kapuk nyílnak a fizikai jelenlét, a munka által, miért okoz örömet, sikerélményt a jelenlét és mi köze lehet ehhez a teremtett környezetnek. Milyen viszonyban van az építés a közösséggel, vagy az egyén ha úgy tetszik a személyiség fejlődésével és úgy egyébként is hogy hova vezethet ez az egész…

Pozsár Péter

Kapunyitás 8:30-kor, az előadás pedig pontosan 9-kor kezdődik. Gyertek időben, beszélgessünk reggeli közben!