Miro Majcen

December 16, 9:00am - 11:00am CET. Hosted at Centralna postaja

part of a series on Sound


About the speaker

Miro Majcen je koncertni fotograf, fotoreporter in pilot. Že 15 let pod odri s svetovnimi zvezdami glasbe. V tem času je fotografiral vse večje svetovne (in domače) zvezde od Rolling Stonesov, AC/DC, Madonne, Bon Jovi, Lady Gaga, Kiss, Paul McCartney, Queen, Chuck Berry, Bob Dylan, Pearl Jam, Rihanna, Depeche Mode in mnoge druge. Z nekaterimi tudi sodeluje. Na leto fotografira tudi do 150 koncertov.

Svojo fotografsko pot je pričel s fotografiranjem letal na letalskih mitingih, po dveh desetletjih se v letalstvo vrača malce drugače in ponovno tudi s fotoaparatom. Sodeluje s POPTV/24ur.com, kjer dnevno fotografira vse večje dogodke in oddaje lastne produkcije, v preteklih letih pa je poročal iz nekaterih kriznih žarišč po svetu.

V predavanju za Creative Mornings Ljubljana bo Miro Majcen povezal fotografijo z letalstvom in glasbo. Kakšna je bila njegova pot od želje po letenju in kako ga je to pripeljalo pod odre, na katerih nastopajo največje svetovne glasbene zvezde. Kako poteka njegovo delo, ko fotografira koncerte, kakšne so zahteve glasbenikov in omejitve fotografov. Kaj se dogaja v zakulisju in zakaj ga NASA nikoli ni sprejela med kandidate za astronavte. Pa še kakšno o fotografiranju pri -27C.

Foto: Marko Vavpotič, Zaklop

Local partners

Additional details

V zadnje kreativno jutro leta 2016, 16.12., se zbujamo v ritmu rokenrola in hrupu letalskega motorja, vroči kavi in toplih rogljičkih. V Centralni postaji na Trubarjevi ob devetih zjutraj. Tema je zvok.

Vstopnico si priklikaš v ponedeljek, 12.12.. Brez nje ne hodit, ker bo gužva.

📹 V Živo bo prenos v živo na naši Facebook strani