Matej Praprotnix

Hosted at Gledališče Glej

part of a series on Pioneer


About the speaker

Matej Praprotnik je bil nekoč dosti bolj radijec kot digitalec. Na lokalnem Koroškem radiu si je naredil prepoznaven glas, ta pa se je po prihodu na Val 202 še okrepil in prebarval na moderno. In medtem, ko je kolebal med delom resnega novinarja in pronicljivega voditelja, se je s štipendijo Inovacijskega novinarstva na Stanfordu odprla čisto nova pot: vodja digitalnega razvoja na Radiu Slovenija.

V Kaliforniji se je učil na lokalnem radiu, ki je del mreže NPR. Poleg ameriškega radia in mahnjenosti na podkaste, ga je v San Franciscu zaznamovalo tudi iskrenje v inovativnem okolju. Spoznaval se je z prototipi orodij, ki so kasneje vplivala na razvoj medijev, pridobljeno znanje in pogum pa je nato hitro in učinkovito usmeril v razvoj spletnega radia in podkastov.

Tekoča portugalščina je posledica študija v Lizboni, kitajska mandarinščina pa priprav na olimpijske igre v Pekingu. Po letu učenja je Matej posnel več kot 50 podkastov kitajščine za začetnike, njegova brazilska portugalščina pa vas bo očarala v podkastu Oi Rio, ki ga prav tako najdete in morda celo ocenite v iTunes.

FOTO: Peter Giodani

Additional details

Glej, v petek, 20. oktobra, se družimo v gledališču. Na odrskih deskah in pod žarometi bo stal Matej Praprotnik @praprotnix, pionir digitalnega radia pri nas. Da vas navdihne.

Ob 9-ih Črno zrno postreže s svežo free trade kolumbijsko kavo. Da vas zbudi.

Ticket si lahko priklikaš v ponedeljek, 16. oktobra, od 10-ih naprej in dokler jih pač ne zmanjka.