Léopold Lambert

October 28, 9:30am - 11:00am CEST. Hosted at Centralna postaja

part of a series on Transparency


About the speaker

V oktobrskem kreativnem jutru bo Léopold Lambert predstavil različne medije, ki jih na dnevni bazi uporablja, da artikulira uredniško linijo politike arhitekture v odnosu do telesa. Z raziskovalnim delom, plodnimi dialogi in močno vizualno podobo svoje delo predstavlja skozi politiko prostora (oblikovanje, arhitektura, urbanizem) in politiko telesa (antropologija, sociologija, ženske študije, študije spolov, queer študije, itd.). Glavni del pogovora bo tekel o reviji The Funambulist, predstavljene pa bo tudi druge platforme (blog in podcast), ki jo dopolnjujejo.

Léopold Lambert je arhitekt iz Pariza in glavni urednik tiskane izdaje revije The Funambulist, ki jo dopolnjujeta dve platformi z odprtim dostopom (blog in podcast). Je avtor številnih knjig o političnem odnosu arhitekture in teles. The Funambulist raziskuje politični odnos arhitekture in teles.

Local partners

Additional details

Na zadnji oktobrski petek vabimo na kreativno jutro s svežimi rogljički in dišečo kavo. Tema meseca je t r a n s p a r e n t n o s t, zato bomo odgovarjali na VSA vprašanja!