Какво си струва да бъде опазено и как Иван Шопов съхранява народната музика и черпи вдъхновение от нея, за да я претвори и да ѝ даде нов живот, вижте във видеото.

About the speaker

През май ви срещаме с човек, който не се страхува да експериментира с миналото, да го интерпретира и преоткрива, за да му даде нов път, нова публика и нов импулс. Темата ни е PRESERVE, а гост-лектор е Иван Шопов, познат още като Cooh, Balkansky или DrumKid.

Иван е човекът с разнообразните проекти, в които смесва български фолклор, електронна музика и всякакви противоположни стилове. Сред най-популярните му албуми са “InFusion” заедно с Теодосий Спасов и албумите “Кукер”, и “Оренда” с проекта Бalkansky.

Този месец илиза продължението на албума “Канатица”- “Кanatitsa Remixed, заедно с фолкорна формация "АВИГЕЯ” - покана към над 25 артиста от цял свят да ремиксират български фолкор и да му дадат нов живот под формата на албум.

Освен музикант, Иван е художник с 8 самостоятелни изложби, който също така работи по проекти за късометражни филми, интерактивни арт инсталации и като саунд дизайнер. Автор е на музиката за 15 представления на Дерида Денс. През 2017 г. едно от тях печели наградата “ИКАР“. От 2016 г. насам преподава аналогов и дигитален саунд дизайн в НХА.

Заповядайте на 31 май в Генератор, за да научим повече за творческите експерименти на Иван Шопов, да поговорим за българския корен и защо е важно смислените неща да бъдат съхранявани, преоткривани и споделяни.

Favorite quotes from this talk

No quotes yet. Sign in to tag a quote!

*Crickets* Sign in to add a comment.