Igazságosság: a jólét és a demokrácia alapfeltétele

Hosted at Hold21 Hps Kultszalon

part of a series on Justice


About the speaker

Pogátsa Zoltán közgazdász, szociológus, a nemzetközi politikai gazdaságtan szakértője. A Nyugat-magyarországi Egyetem docense, a Közép-Európai Egyetem, az ELTE és a Veronai Egyetem oktatója. A NyME Széchenyi István Gazdálkodás- és Szervezéstudományok Doktori Iskola témakiírója. Az Új Egyenlőség szerkesztőbizottságának elnöke és főszerkesztője.

Local partners

Additional details

Sokan azt gondolják, hogy az igazságosság szubjektív fogalom, nincs általánosan elfogadott tartalma, ezért a politikában nem is érdemes vele foglalkozni. Ez azonban nem így van. Létezik olyan igazságosság megközelítés, melyet a legtöbbünk elfogadna. Ráadásul az is bemutatható empirikusan, hogy a társadalmi igazságosság előfeltétele a társadalmi jólétnek és a demokráciának is.

Jövő hét CSÜTÖRTÖKÖN Pogátsa Zoltán közgazdász, szociológus, habilitát egyetmi docens, a nemzetközi politikai gazdaságtan szakértője, az Új Egyenlőség szerkesztőbizottságának elnöke és főszerkesztője a társadalmi igazságosságról fog beszélni.

Készüljetek kérdésekkel!

Felhívjuk a figyelmeteket, hogy a reggelit új helyszínen és kivételesen CSÜTÖRTÖK reggel, a Hold utca 21-ben, a Hps szuper Kultszalonjában tartjuk. Kapunyitás 8.30-kor, az előadás pontban 9-kor kezdődik. Kávéval és kaláccsal várunk benneteket.

Szakmai Partnerünk: SMarthu, Támogatónik: UniCredit Bank, Hps Group, Marmorstein Pékség