About the speaker

Ciril Jazbec je najprej študiral ekonomijo v Sloveniji, nato pa leta 2011 v Londonu diplomiral iz fotoreporterstva in dokumentarne fotografije na London College of Communications.

V samo nekaj letih mednarodnega delovanja je za svoje fotografije prejel več prestižnih mednarodnih nagrad: nagrado Leica Oskar Barnack Newcomer Award (2013), zmagal na Photo Folio Review v okviru festivala Rencontres d’Arles 2013 ter osvojil 1. mesto na Fipcom 2014.

Svoje zgodbe objavlja v najpomembnejših mednarodnih časopisih in revijah kot so National Geographic, The New York Times, GEO, Der Spiegel, the Neue Zürcher Zeitung, Marie Claire Italy, Leica Fotografie International in Wired UK. Osebni projekti so ga najprej peljali na otočje Kiribati in Aljasko, kasneje pa v Ugando in Grenlandijo.

Ciril Jazbec usmerja fokus svojega fotoaparata v trajnostni razvoj, v spremembe, ki jih v naravi povzroča človek s svojim pehanjem za nenehnim razvojem in dobičkom in ki usodno vplivajo na človeka in njegovo nadaljnje življenje na modrem planetu.

Favorite quotes from this talk

No quotes yet. Sign in to tag a quote!

*Crickets* Sign in to add a comment.