Milko Lazazrov

July 26, 8:30am - 10:00am EEST. Hosted at Generator

part of a series on End


Additional details

END или Край е една от най-провокативните и дълбоки теми, които сме поднасяли досега. Какво се случва с артиста когато завърши свое творение и то заживее свой собствен живот? Колко обновяващ и вдъхновяващ е краят? А колко страшен би могъл да бъде? През юли ще се срещнем с Милко Лазаров, който ще ни даде неговите отговори на тези въпроси и ще поговорим за Голямото изкуство.

Милко Лазаров е кино режисьор, чийто дебютен пълнометражен филм “Отчуждение”, от 2013 г., бе високо оценен с награда за най-добър млад режисьор от кинофестивала във Венеция и редица други призвания. През 2019г. станахме свидетели на успеха на втория му филм “Ага”, който обиколи света, пожъна множество награди и вече се разпространява в десетки държави, включително Китай. В едно свое интервю Милко Лазаров казва “Нито една награда обаче не ме радва така, както работата по филма. Мъчно ми е, че вече не сме заедно, че е излетял, както децата един ден си отиват. Откакто излезе на Берлинале, го изгубих. Това беше последният път, когато съм го гледал.”

За Божественото по пътя на твореца, за връзката на автора с творбата му и за възхитата по предшестващи епохи и творци! Да споделим сутринта на 26 юли и да поговорим за възможностите, които се откриват пред всеки един от нас, само след края.