About the speaker

Gost kreativnega jutra v mesecu juniju je glasbenik in kolumnist Miha Blažič N’toko. Kdo je Miha in kako je postal N'toko? Kako je odraščal in kaj bo, ko bo velik?

Nase je najprej opozoril kot dvakratni zmagovalec slovenskega državnega prvenstva v freestyle rapu, sčasoma pa je razvil široko paleto glasbenih izrazov. Poleg manj znanih, N’toko je namreč tudi glasbeni producent in DJ, sta široko prepoznavna zlasti njegov angažma v glasbeni skupini Moveknowledgement ter pot samostojnega rap izvajalca s petimi izdanimi albumi. Tudi koncert ob koncu sveta je uspel prirediti.

Ob vsem tem pa se je N’toko izoblikoval tudi kot mnenjski voditelj. Zdi se, da so se njegova družbeno kritična besedila iz rapa, brez da bi izgubila ostrino, prelila tudi v formo blogov in odmevnih kolumn, ki jih objavlja v Mladini. »To, da si kritično opredeljen do stvari, da spremljaš, kaj se dogaja, in da javno izražaš svoje mnenje, ni stvar uporništva, ampak je stvar čisto navadne državljanske participacije. Vsi bi morali to početi.«

Kaj je Safari Kru, kdo je Shampo Guy, odkod prihaja Trinitron, se Miho res da videti tudi na odrskih deskah in kaj je po njegovem prava definicija slovenske glasbe … Vse to izvemo v junijskem kreativnem jutru. Bodi z nami! Zig Zig.

foto: Borut Peterlin

Favorite quotes from this talk

No quotes yet. Sign in to tag a quote!

*Crickets* Sign in to add a comment.