Egy példamutató kezdeményezés az EDUCATION, azaz oktatás témakörében

About the speaker

Dr. Bangó Lajos a Snétberger Központ mentora. Az intézmény szegény családból származó, hátrányos helyzetű roma gyerekek és fiatalok zenei nevelésével foglalkozik. A tehetséget felkaroló program mintaértékű képzést nyújt. Zenei mentorálást, képzést biztosítanak azoknak, akiknek erre egyébként semmilyen lehetőségük nem lenne.

Az oktatók olyan elismert zenész-tanárok, mint Snétberger Ferenc, László Attila, Lukács Miklós, Farkas Rózsa, Oláh Tzumó Árpád és olyan kiváló nemzetközi vendégelőadók, mint Paolo Vinaccia, Tony Lakatos vagy Roby Lakatos. Az egykori felsőörsi gyerektábor helyszínén a gyerekek nyaranta 12 hetes komoly képzést kapnak, teljesen ingyen. A program lehetőséget biztosít arra is, hogy a diákok fellépjenek, akár nemzetközi színpadon is, aminek csillogása nagyon erős motivációt jelent arra, hogy zenei karrierjüket a továbbiakban is fejlesszék.

Eredményként már jó néhány formáció alakult volt növendékekből, akik több száz órányi koncertet adtak, többségük zenei szakközép iskolába jár és a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemre is sokan nyertek felvételt. Az eredményekről részletesen itt tájékozódhatsz, érdemes. A Snétberger Központ jelmondata, a zene felemel.

Favorite quotes from this talk

No quotes yet. Sign in to tag a quote!

*Crickets* Sign in to add a comment.