Anna & Azra bretter opp ermene

September 13, 8:30am - 10:00am CEST. Hosted at HK Reklamebyrå

part of a series on Muse


About the speaker

Anna & Azra bretter opp ermene er en plattform for diskusjon, refleksjon og kritikk rundt kunst og kultur. Podkasten med samme navn ble lansert i 2017 og har etablert seg som en viktig stemme i kulturdebatten i Trondheim. Duoen består av Anna Lian og Azra Halilović.

Anna er utdannet litteraturviter og scenograf og jobber som tekstforfatter og manusforfatter. Hun har tidligere jobbet som kulturjournalist og anmelder i Adresseavisen.

Azra er utdannet ved NTNU og har master i drama og teater. Hun er frilans scenekunstner og jobber med dokumentarteater og er forteller. Azra har også en stilling i Trondheim kommune som minoritetskonsulent og er fast spaltist i Adresseavisen.

Local partners

Additional details

Månedens tema er “muse” som både kan bety å gruble/reflektere og det kan referere til klassiske muse, du vet, den kunstneriske, guddommelige inspirasjonen vi alle venter på.

Som podkastere er begge betydinger av ordet spot on: Podkast er jo et “langsomt” media som gir rom for nettopp grubling, tvil, nye tanker og ikke minst – om ikke guddommelig, så i alle fall inspirasjon. Og det tror vi at vi trenger mer av i vår skråsikre tid hvor alle liverapporterer sine umiddelbare tanker i kommentarfelt, twitterfeeder og insta-stories før frokost.

Vi forteller om hvorfor vi valgte podkast som vårt medium og hvordan vi jobber for å få til gode samtaler som kan inspirere både oss og dem vi snakker med til å tenke nye tanker. Vi grubler også åpent om hvordan vi skal balansere mellom god stemning og kritiske spørsmål i møte med kulturledere og institusjoner.