Un chien Andalou a mangé mon devoir, puis j'ai mangé le chien Andalou

About the speaker

Scriitorul Andrei Crăciun se definește în privat drept un ‚poet minor’, dar în realitate e un neobosit editorialist, reporter și portretist. Scrie enorm în fiecare zi, a publicat proză scurtă, eseuri, trilogii și chiar articole sportive. Se exprimă pe sine în toate aceste manifestări atât de diferite si de stratificate, ceea ce-l face să pară un suprarealist printe contemporani, în profesie și în propria lui viață.

“Scriu articole de ziar, nuvele și un roman în care ucid toate personajele secundare și care nu va fi publicat niciodată. Toate au aceeași valoare îndoielnică. Toate sunt autentice. Am girat texte care au băgat oameni în pușcărie. Nu am regretat niciodată aspectul. Îmi iubesc mai ales mama. Am fost implicat în multe, prea multe, afaceri sentimentale. Toate s-au sfârșit prost. Nu sunt căsătorit. Nu am copii. Regret.”

Andrei Craciun s-a născut la Târgoviște. A absolvit studii multiple în științe politice, istoria ideilor și a mentalităților și cultura și civilizația ebraică. Se numără printre părinții fondatori ai celui mai de succes și mai important produs de media independentă din România: Recorder.ro.

Prin numeroasele sale călătorii, văzând defășurarea întregii lumi, trăiește încredințat că a intrat deja într-o era post-umană și scrie pentru a întârzia cu câteva clipe moartea a tot ceea ce este omenesc.

📚 3 recomandari de lectură până ne întâlnim cu Andrei Crăciun: 📘 Pălăria albastră și alte povestiri (Herg Benet, 2015) 📗 Îndurabie (Herg Benet, 2017) 📙 La Paris, nimic din toate astea nu contează (2018)

Vineri 22 februarie, 2019 | Institutul Francez & Cinema Elvire Popesco | #SURREAL

Favorite quotes from this talk

No quotes yet. Sign in to tag a quote!

*Crickets* Sign in to add a comment.